Jarac – mesečni horoskop – januar 2013

22. decembar – 19. januar 

Posao 

Vaš vladar je napustio polje karijere pre nekoliko meseci. Od tada počinju neočekivani obrti i neplanirane situacije. Setih se citata iz neke knjige koji kaže: „Pod uticajem si Saturna koji je hladna i teška planeta. Ali i učitelj. Svaki put kada misliš da ideš napred, bićeš zaustavljen iznenadnim udarcem. Svaki put kada padneš videćeš kako je istovremeno, upravo to šansa da naučiš ono što ti je dato, ali ne vidiš ili ne želiš u isto da gledaš. I ta šansa je put ka izbavljenju“.

Saturn je simbol olova, ali od olova se proizvodi zlato. Ako ste bez posla, od 20. januara situacija se menja na bolje jer se povezuju vaš vladar i vladar polja profesije. Ulazak vladara 6. i 10. polja u znak Jarca nagoveštavaju ozbiljne ponude ili vraćanje na stara mesta ili u slične uslove u kojima ste već bili. Do tada odmarajte. Vreme je da naučite neki sasvim novi pristup životu. Hteli vi to ili ne, moraćete da prihvatite da je moguće zadovoljiti egzistencijalne potrebe na sasvim drugi način. Od februara, Jupiter će krenuti direktno poljem koje vlada radnim mestom, poslovima koje obavljate ili kućom usluga koje pružate. Od tada mnoge stvari će se promeniti na bolje. 

Ljubav

Ako ste u vezi, imaćete iskušenja do 10. januara, naročito ste skloni da rizikujete. Nakon toga bićete radije na sigurnom, u vezi koja je ozbiljna. No, do kraja meseca Venera vam daje poseban šarm i harizmu kojoj je teško odoleti, a čemu doprinosi i prisustvo Plutona u vašem znaku. Mlađi Jarčevi su skloniji da prave greške, lutajući i tražeći ideal. Dok će stariji shvatiti uzroke svog nezadovoljstva, strahova i razočarenja posmatrajući sopstveno ispoljavanje i menjajući stav prema suprotnoj strani. Ako ste slobodni, odbacite sve barijere, porušite zidove koji vas sprečavaju da budete slobodni i ono što jeste. Život ne može sreću obećati nikome, ali hrabrima sigurno daje šansu. Kontaktiraće vas osoba iz prošlosti.

Zdravlje

Zbog korišćenja lekova na svoju ruku mogli biste doći u rizičnu situaciju. Pročitajte uputstvo pre nego što upotrebite lek.