Tarot- Gledanje u karte

Karte utiču na određeni aspekte Vaše ličnosti. Pehari (voda) vladaju emocijama, osećajima, intuicijom . Mačevi (zrak) vladaju  mišlju, intelektom, logičkim zaključivanjem. Da li verujete u karte? 

Autor: Vesna Rivas komentara 1 Ostavite komentar

Astrolog Pozovite astrologa
Astrolog Vesna Rivas


Opcija 37

Iznesite problem SMS-om Pričajte skajpom

VESNA datum,vreme,mesto rođenja


i šalješ na broj

Pozovite astrologa skype

Astrolog Vesna Rivas

Tarot je špil karata nepoznatog porekla, koji se danas povezuje gotovo isključivo s proricanjem, dok su nekad te karte služile i za igru. Neki smatraju da potiču iz drevnog Egipta, drugi pak nastanak tarot karata smeštaju u kasni srednji vek.

Karte tarot se sastoje od ukupno 78 karata, od 56 karata čini Male arkane, a 22 karte čine Velike arkane.

Male arkane, kao i klasične igrače karte, imaju četiri znaka. To su štapovi, pehari, mačevi i monete. U tarot kartama svaki znak ima po četiri “dvorske” karte – Kralja, Kraljicu, Žandara i Viteza.

Svaki znak ima i svoje značenje i predstavlja jedan element te upravlja nekim područjima života:

Pehari (voda) – emocijama, osećajima, intuicijom;

Štapovi (vatra) – akcijom, poslovnom aktivnošću, kreacijom;

Monete (zemlja) - materijalnim stvarima

Mačevi (zrak) – mišlju, intelektom, logičkim zaključivanjem

Pretpostavlja se da su se današnje igračke karte razvile iz tator karata, ali nije poznato gde su nestale karte velike arkane.

Velike arkane sastoje se od 22 aduta koji ne pripadaju nijednom od četiri znaka ili boje koje čine Male arkane. Svaka od ovih karta ima svoj lik, ime i broj. 

 

 

 

Samo jedna od karate iz velike arkane XXII Luda nalazi se danas u klasičnom špilu igraćih karata i poznata je pod imenom joker.

Velike arkane kada se poslože po redu donose jednu priču koja opisuje događaje i iskustva kroz koje čovek prolazi na svom životnom putu i putu ka samoostvarenju.

Veruje se da su likovi na velikim arakanama nastali iz stvarnih ljudskih osećaja i iskustava, a Carl Gustav Jung ih čak uvodi u psihoanalizu, jer je smatrao da predstavljaju niz arhetipskih sila opisanih vizualnom formom.

Osim različitih vrsta tarot karata, postoje i različite vrste tarot otvaranja ili tarot gledanja .

Najpopularnije tarot otvaranje je keltski krst, kojim se steče uvid u prošlost, sadašnjost i budućnost osebe za koju se otvara tarot. Može usmeriti njegovo delovanje ka željenom cilju.

Za tumačenje tarot karata potrebno je upoznati celu filozofiju tarota. Takođe za tarot značenje karata je jako bitno, kao i sposobnost da se pravilno rastumače veze među kartama.

Budite slobodni da me kontaktirate za više informacija. Moje ime je Ljiljana Kovačević. 

Početkom godine, izradila sam Godišnji horoskop za Vas. Ovog puta ću se detaljnije baviti ljubavnim


Komentari


BANE 2015-11-11
Gabaritna gospođo Vesna, ti si jedan najobičniji prevarant, ali to je u današnjim vremenima normalna pojava. Tvoj problem je u tome da ti varaš početnički, svaka ciganka na trotoaru to bolje radi od tebe. Preporučujem ti da i pevanje batališ pošto si i tu dunster. Sada si poznata po parovima mogla bi biti dobar prodavac krompira na kvantašu pozdrav.


Ostavite komentar

Unesite rezultat: 15 + 10 =

Pozovite POZOVITE
Astro prodavnica
Primedbe i sugestije


baner-tarot
baner-horoskop