Upoznajte Vaše dete: Ovan

Rođeno u vreme kad se priroda budi i buja, kad svaka biljka i životinja zavisi od svoje izdržljivosti i snage da se razvija da bi našla svoje mesto i opstala, vaše dete Ovan će usvojiti osobine doba u kome je došlo na svet.

Autor: Marina Todorović komentara 0 Ostavite komentar

Astrolog Pozovite astrologa
Astrolog Marina Todorović


Opcija 36

Iznesite problem SMS-om Pričajte skajpom

MAKIT datum,vreme,mesto rođenja


i šalješ na broj

Pozovite astrologa skype

Astrolog Marina Todorović
 
Dete rođeno u znaku Ovna ima potrebu da se kreće, istražuje i bori za svoja prava. Njegova životna energija je fascinantna, a kako je vladar njegovog znaka ratnički Mars ono će biti i vrlo kompetativno nastrojeno i svakako - neustrašivo. Za roditelje to je najčešće stalna briga da se njihov mali Ovan ne povredi, ne potuče ili da ne preduzme neku drugu suviše brzu i riskantnu akciju. Suočeni sa tako ogromnom energijom koja izgleda kao da se nikad ne može iscrpsti roditelji stalno će pokušavati da je ograniče i tu mogu pogrešiti. Suočen sa prevelikim ograničenjima tinejdžer Ovan može težiti ranom odvajanju od porodičnog doma bilo u stvarnom ili simboličnom vidu odbacivanjem vaših pravila i usvajanjem pravila neke druge društvene grupe.
 
Ograničavanje nije rešenje, međutim usmeravanje jeste. Sve što je vašem detetu potrebno je da kanališete njegovu energiju na prihvatljive aktivnosti i da mu svakako dozvolite da je iskoristi. Zapamtite da njega pasivno odmaranje umara i da je njemu potrebno kretanje da se relaksira. Zato ga recimo posle škole prvo pustite da se istrči i izigra pa ga tek onda privolite i na potreban mir i koncentraciju za učenje. Ovnovima je svakako potrebna disciplina kako bi se jednog dana naučili i samodisciplini. Međutim nemojte je sprovoditi uz viku i izlive besa jer mu time posredno pokazujete da je i sam u pravu kad to čini. Budite mirni ali čvrsti u svojim odlukama i mali Ovan će vas poštovati zbog toga. On generalno ceni jake ličnosti i ako kroz vaš autoritet nazre uzor koji treba slediti postigli ste vrlo mnogo.
 
Isto važi i za nastavnike ove dece, što je vrlo važno, jer ona često mogu da postignu vrhunske rezultate u izabranoj profesiji samo ako su u školi pravilno usmerena. Mnogi visoko plaćeni i cenjeni poslovi u današnje vreme traže veliku dozu kompetitivnosti, energije i samopouzdanja - upravo sve ono što naš mali Ovan već prirodno poseduje.
 
 
 
Da, mali Ovan od ranih nogu želi da bude uspešan, da bude prvi. Jedini problem može da bude to što je on pre sprinter nego trkač na duge staze i treba ga učiti istrajnosti. On doduše nije od onih kojima mišljenje drugih ljudi baš previše znači, na neki način on je sam sebi sudija (mada ume da bude vrlo strog prema sebi u tome) međutim vaše jasno izraženo mišljenje iza koga ćete uvek stajati (ne smete ga menjati sa raspoloženjem i stepenom sopstvene nervoze) može mu pomoći da sebe a i druge realnije vidi.
 
A možda ćemo kroz njegove oči realnije videti i sebe. Jer eto, treba reći - životna energija vašeg malog Ovna je često zarazna i on vas može ponovo vratiti na vaše sopstvene početke, mladost i entuzijazam. A svojom hrabrošću, iskrenošću i ponekad gotovo viteškim manirom može vam pomoći da se podsetite nekih osnovnih vrednosti koje život od nas traži. Sa detetom Ovnom dobili ste još jedan novi početak.
 
Početkom godine, izradila sam Godišnji horoskop za Vas. Ovog puta ću se detaljnije baviti ljubavnim

Ostavite komentar

Unesite rezultat: 1 + 3 =

Pozovite POZOVITE
Astro prodavnica
Primedbe i sugestije


baner-tarot
baner-horoskop