Upoznajte Vaše dete: Blizanac

Od trenutka kad progovori Vaše dete Blizanac najverovatnije neće prestajati da priča i da postavlja pitanja. Visoke intiligencije i radoznalog uma ono kao da nikad ne može da se zadrži na jednom mestu i jednoj aktivnosti. Uostalom svet je tako raznolik zar ne.

Autor: Marina Todorović komentara 0 Ostavite komentar

Astrolog Pozovite astrologa
Astrolog Marina Todorović


Opcija 36

Iznesite problem SMS-om Pričajte skajpom

MAKIT datum,vreme,mesto rođenja


i šalješ na broj

Pozovite astrologa skype

Astrolog Marina Todorović
Glavne osobine deteta rođenog u znaku Blizanca je radoznalost i znatiželja. Iako je ovakva znatiželja zapravo hvale vredna i treba je zadovoljavati koliko god je to moguće, s druge strane nedostajaće joj kvalitet udubljivanja u predmet. Znati od svega po malo je u redu, posebno u mladosti kada nam upravo širina znanja pomaže da se snađemo u svetu i opredelimo za budućnost.
 
Međutim ako mali Blizanac na vreme ne nauči da se  skoncentriše na ono što je bitno (recimo na odabranu školu ili kasnije poziv) može se desiti da zauvek ostane pomalo svaštar. Eh..a da li je to zaista tako strašno? U našem tehnološkom svetu uskih specijalizacija biti svaštar deluje gotovo kao svetogrđe međutim u nekom drugom vremenu Vaš mali Blizanac bi bio genijalni zametak renesansnog čoveka.
 
Slika mirnog deteta koje se udubljuje u jednu knjigu je prilično zastareo koncept učenja za malog Blizanca pa zato umesto da se uzaludno trudite da ga naučite da se ''udubljuje'' naučite ga da istražuje. Ako recimo treba da nauči neku lekciju iz geografije ohrabrite ga (a za to vam neće biti potrebno mnogo) da koristi i enciklopedije, internet, dobre putopise na TV-u i slično. Vaše dete zapravo voli da uči, ali ne na klasičan način.  Njegovu potreb uza komunikacijom možete zadovoljiti tako što ćete ga upisati u neku školu jezika. 
 
 
 
U suštini komunikacija sa ljudima nije baš sasvim laka lekcija za Vaše dete što na prvi pogled može da izgleda paradoksalno. Tačno je da ono ima izuzetnu veštinu da sklapa poznanstva i više je nego interesantan sagovornik, ali kako njegov brz duh nema vremena za sporije prirode on može odlučiti (a to najčešće i čini) da ga je neki odnos u međuvremenu zamorio i počeće da traži nove drugare.
 
Ne samo da tako može i povrediti nečija osećanja već se i sam može osetiti pomalo usamljeno i neshvaćeno bez drugova ''za ceo život''. Pomozite mu tako što ćete mu za početak ukazivati na to koliko su ljudi različiti i da od svakoga može ponešto da nauči, a čim bude dovoljno zreo uputite ga na čitanje neke psihološke literature. Ova literatura će mu pomoći da shvati druge isto tako kao i sebe.
 
Da, vaše dete je toliko okrenuto svetu da je retko kad introspektivno, a sklono je i da ignoriše sopstvenu intuiciju pa zapravo najčešće ne zna šta hoće, posebno u emotivnim odnosima. Ta zbunjenost u emocijama može da potraje ceo život ako upravo od vas kao roditelja ne dobije tu najvažniju lekciju. Nikad nemojte pomisliti da je vrlo živa mentalna komunikacija između vas i vašeg deteta dovoljna. ''Zar mu se ne posvećujem dovoljno? Pa po vasceli dan samo odgovaram na njegova pitanja'' - uzviknula je jedna majka. Istina, sa detetom Blizancem izgledaće vam kao da se izuzetno mnogo bavite njime ali ipak nikad ne zaboravite da toj maloj pametnici sem razgovora treba još i priča za laku noć, mnogo maženja i neprocenjiv osećaj da ga bezuslovno volite.
 
Početkom godine, izradila sam Godišnji horoskop za Vas. Ovog puta ću se detaljnije baviti ljubavnim

Ostavite komentar

Unesite rezultat: 7 + 5 =

Pozovite POZOVITE
Astro prodavnica
Primedbe i sugestije


baner-tarot
baner-horoskop