Upoznajte Vaše dete: Blizanac

Autor: Marina Todorović komentara 0 Upoznajte Vaše dete: Blizanac
Glavne osobine deteta rođenog u znaku Blizanca je radoznalost i znatiželja. Iako je ovakva znatiželja zapravo hvale vredna i treba je zadovoljavati koliko god je to moguće, s druge strane nedostajaće joj kvalitet udubljivanja u predmet. Znati od svega po malo je u redu, posebno u mladosti kada nam upravo širina znanja pomaže da se snađemo u svetu i opredelimo za budućnost.
 
Međutim ako mali Blizanac na vreme ne nauči da se  skoncentriše na ono što je bitno (recimo na odabranu školu ili kasnije poziv) može se desiti da zauvek ostane pomalo svaštar. Eh..a da li je to zaista tako strašno? U našem tehnološkom svetu uskih specijalizacija biti svaštar deluje gotovo kao svetogrđe međutim u nekom drugom vremenu Vaš mali Blizanac bi bio genijalni zametak renesansnog čoveka.
 
Slika mirnog deteta koje se udubljuje u jednu knjigu je prilično zastareo koncept učenja za malog Blizanca pa zato umesto da se uzaludno trudite da ga naučite da se ''udubljuje'' naučite ga da istražuje. Ako recimo treba da nauči neku lekciju iz geografije ohrabrite ga (a za to vam neće biti potrebno mnogo) da koristi i enciklopedije, internet, dobre putopise na TV-u i slično. Vaše dete zapravo voli da uči, ali ne na klasičan način.  Njegovu potreb uza komunikacijom možete zadovoljiti tako što ćete ga upisati u neku školu jezika. 
 
 
 
U suštini komunikacija sa ljudima nije baš sasvim laka lekcija za Vaše dete što na prvi pogled može da izgleda paradoksalno. Tačno je da ono ima izuzetnu veštinu da sklapa poznanstva i više je nego interesantan sagovornik, ali kako njegov brz duh nema vremena za sporije prirode on može odlučiti (a to najčešće i čini) da ga je neki odnos u međuvremenu zamorio i počeće da traži nove drugare.
 
Ne samo da tako može i povrediti nečija osećanja već se i sam može osetiti pomalo usamljeno i neshvaćeno bez drugova ''za ceo život''. Pomozite mu tako što ćete mu za početak ukazivati na to koliko su ljudi različiti i da od svakoga može ponešto da nauči, a čim bude dovoljno zreo uputite ga na čitanje neke psihološke literature. Ova literatura će mu pomoći da shvati druge isto tako kao i sebe.
 
Da, vaše dete je toliko okrenuto svetu da je retko kad introspektivno, a sklono je i da ignoriše sopstvenu intuiciju pa zapravo najčešće ne zna šta hoće, posebno u emotivnim odnosima. Ta zbunjenost u emocijama može da potraje ceo život ako upravo od vas kao roditelja ne dobije tu najvažniju lekciju. Nikad nemojte pomisliti da je vrlo živa mentalna komunikacija između vas i vašeg deteta dovoljna. ''Zar mu se ne posvećujem dovoljno? Pa po vasceli dan samo odgovaram na njegova pitanja'' - uzviknula je jedna majka. Istina, sa detetom Blizancem izgledaće vam kao da se izuzetno mnogo bavite njime ali ipak nikad ne zaboravite da toj maloj pametnici sem razgovora treba još i priča za laku noć, mnogo maženja i neprocenjiv osećaj da ga bezuslovno volite.
 

Marina Todorović

Autor: Marina Todorović

Ukoliko želiš da saznaš više o astrologu i tarot tumaču klikni ovde

Da pozoveš Marina Todorović klikni

POZOVI

Za sve reklamacije, informacije, sugestije, pohvale i kritike, mozete se obratiti na broj telefona 0112073703 ili putem E-maila office@oneclick.rs

Korisnik dobija uslugu tiumačenja horoskopa, numerološko i tarot tumačenje vazno za posao, ljubav i druge segmente života.
Navedeni sadržaj nije dozvoljen za uzrast ispod 18 godina.
Radno vreme call centra : svaki radni dan 09-17h.
Slanjem poruke na astro sms servis prijavljuješ se na nedeljni horoskop koji izrađuje Dušan Veličković po ceni od 120 dinara sa pdv-om po horoskopu.
Ako ne želiš da dobijaš nedeljni horoskop u sms poruci napiši STOP i pošalji na broj 1298 (cena odjave za MTS je 15,6 dinara, a za VIP i Telenor 3,6 dinara).
Korisnik će biti preplaćen na servis do trenutka odjave sa servisa.
Korisnik slanjem SMS poruke automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge. U svakom trenutku korisnik se besplatno može odjaviti sa servisa besplatnih poruka slanjem ključne reči STOPB na broj 4404. Broj možete pozvati sa fiksnog telefona i mobilnih telefona u MTS i VIP mrežama.
Korisnik nakon pozivanja broja sa dodatnom vrednošću i povezivanja veze biva informisan o ceni koja se jasno saopštava na govornom automatu i ukoliko u toku datog saopštenja pozivalac izvrši prekid veze, tarifiranje usluge neće biti započeto. Korisnik pozivom automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge.
Reklama je objavljena u ime kompanije OneClick Solutions sa sedistem u Beogradu.


Ostavite komentar