Tarot: Velika Arkana

Autor: Astrousluge komentara 2  Velika Arkana

 

Tarot je špil od 78 drevnih karata, koje su podeljene u dve grupe: Velika i Mala Arkana. Takođe, ovaj špil broji četiri “Dvorske karte” – Kralj, Dama, Žandar i Vitez.  

Ovom prilikom, govoriću o Velikoj Arkani, koja obuhvata 22 karte, koje se drugačije nazivaju “Aduti” .

Te 22 tarot karte ukazuju na duhovne, fizičke i emocionalne karakteristike jedne osobe, kao i na moguće aspekte u životu individue. Ukazuju na vrline, ali i na mane, strahove i slabosti pojedinca.

 

Tarot karte: Velika Arkana

 

Velika Arkana obuhvata sledeće karte:

 

1. Luda

Simbolizuje rođenje i sam početak Vašeg života. U špilu predstavlja novi početak, ali može da ukaže i na moguće zamke i prepreke prilikom ostvarivanja Vaših ciljeva.

 

POGLEDAJTE: LUDA - KARTA KOJA NAS PRATI CELOG ŽIVOTA

 

2. Mag

Odnosi se na sticanje znanja, promišljanje i komunikativnost. Pomaže Vam da se izborite sa mankom samopouzdanja i da postanete svesni sebe. Garantuje Vam uspeh u svemu što radite.

 

3. Visoka sveštenica

Ukazuje na mudrost i tajanstvenost . Ukoliko izvučete baš ovu kartu, to znači da treba da sačekate još malo pre nego što realizujete neku ideju ili plan. Njen cilj je da Vam pomogne da donesete racionalnu odluku.

 

4. Kraljica

Predstavlja osobine koje jednu ženu čine moćnom: plodnost, senzualnost i intuitivnost. Ukazuje na novo rođenje  - deteta, ali i ideje.

 

5. Kralj

Označava sve osobine, koje muškarca čine moćnim: snaga, brzina i samopouzdanje. Za razliku od Kraljice, koja ukazuje na nove početke, ova karta poručuje da je vreme da se primirite i pokušate da iskontrolišete svoje emocije i nagone.

 

6. Papa

Reč je o karti koja simbolizuje moral, veru i autoritet. Ukoliko izvučete ovu kartu, znači da morate da se primirite i sačekate bolje vreme za realizaciju svojih planova.

 

7. Ljubavnici

Ova karta predstavlja različitost, snažne emocije i intimu. Otvaranje ove karte znači da još uvek niste pronašli sebe i da je vreme da izađete iz “čaure” i doživite svet oko sebe.

 

8. Kočija

Ukazuje na snagu volje, ambicioznost, predan rad i disciplinu. Ukoliko otvorite ovu kartu, to znači da je neophodno da se izborite za sebe, svoje principe i želje.

 

9. Pravda

Predstavlja borbu za istinu, iskrenost i poštenje. Poručuje Vam da odaberete “pravu stranu”  i da budete iskreni prema sebi i drugim ljudima.

 

 

10. Pustinjak

Ova karta simboliše samoću, samosvesnost, oslananje na sopstveno znanje i iskustva. Ukoliko izvučete ovu kartu, budite spremni na da krenete putem spoznaje.

 

11. Točak sreće

Ukazuje na sreću, sudbinu i bitne promene u Vašem životu. Savetuje Vam da ostanete optimistični i snažni i da se, uprkos svemu, borite za sebe, svoja prava i ideje. Takođe, može da ukaže na to da se dešavaju ili će se desiti značajne promene u Vašem životu.

 

12. Snaga

Simbolizuje snagu ljudske volje i savetuje da naučite da kontrolišete svoje emocije i afekte.

 

13. Obešeni

Predstavlja određenu žrtvu, koju vi ili neko iz Vaše okoline mora da podnese kako bi se određeni problemi rešili. S druge strane, može da ukaže i na to da je neophodno da budete strpljivi kako bi se stvari, koje Vas more, rešile.

 

14. Smrt

Iako većina ljudi ovu kartu povezuje sa umiranjem, to nije tačno. Ona ukazuje na završetak određenog odnosa, životne faze, ulaganja, posla i slično. Shodno tome, naglašava da ste završili nešto i da je vreme da krenete dalje.

 

15. Umerenost

Simbolizuje harmoniju, ravnotežu i strpljenje. Takođe, ukazuje na međuljudske veze – emotivne, prijateljske, poslovne. Ova karta Vam savetuje da obratite pažnju na međuljudske odnose.

 

16. Đavo

Predstavlja Vaše životinjske nagone, koje je teško iskontrolisati. Takođe, može da ukaže na Vaše strahove i negativne emocije. Ako izvučete ovu kartu postoji velika šansa da ste “zapeli” u određenom periodu života ili da se borite sa zavisnošću – alkohol, droga, kockanje.

 

17. Kula

Ova karta ukazuje na velike i iznenadne promene, koje će bitno uticati na Vaš život, stavove i psiho - fizičko stanje. Može da ukaže na okončavanje veze ili braka, finansijski gubitak, smrt drage osobe, gubitak posla i slično.

 

18. Zvezda

Reč je o najpozitivnijoj karti tarota, koja simbolizuje nadu i blagostanje. Ukazuje na to da Vam sledi period u kome ćete biti srećni i ispunjeni, a sve što uzmete da radite će vam ići od ruke.

 

19. Mesec

Mesec označava strah, nesigurnost i otuđenost. Ukoliko otvorite ovu kartu, budite sigurni da niste raščistili sa prošlošću i da nećete moći da nastavite dalje sve dok to ne učinite.

 

20. Sunce

Simbolizuje nadu, oporavak i novo rođenje. Nagoveštava period u kome će sve biti moguće – oporavak ukoliko ste bolesni, zaposlenje ako ste nezaposleni, početak emotivnog odnosa ukoliko niste u vezi ili braku.

 

21. Sud

Ukazuje na period samopronalaženja i traganja za sobom. Napokon ćete otkriti svoju suštinu, želje i težnje. Nakon ovog perioda, osećate da ste napokon svoji.

 

22. Svet

Prestavlja određeno zadovoljstvo i uspeh. Otvaranje ove karte označava okončavanje lošeg perioda u vašem životu i ulazak u srećniju fazu. Nagoveštava unapređenje, finansijski dobitak, sklapanje braka, rođenje deteta ili kraj obrazovanja.



Za sve reklamacije, informacije, sugestije, pohvale i kritike, mozete se obratiti na broj telefona 0112073703 ili putem E-maila office@oneclick.rs

Korisnik dobija uslugu tiumačenja horoskopa, numerološko i tarot tumačenje vazno za posao, ljubav i druge segmente života.
Navedeni sadržaj nije dozvoljen za uzrast ispod 18 godina.
Radno vreme call centra : svaki radni dan 09-17h.
Slanjem poruke na astro sms servis prijavljuješ se na nedeljni horoskop koji izrađuje Dušan Veličković po ceni od 120 dinara sa pdv-om po horoskopu.
Ako ne želiš da dobijaš nedeljni horoskop u sms poruci napiši STOP i pošalji na broj 1298 (cena odjave za MTS je 15,6 dinara, a za VIP i Telenor 3,6 dinara).
Korisnik će biti preplaćen na servis do trenutka odjave sa servisa.
Korisnik slanjem SMS poruke automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge. U svakom trenutku korisnik se besplatno može odjaviti sa servisa besplatnih poruka slanjem ključne reči STOPB na broj 4404. Broj možete pozvati sa fiksnog telefona i mobilnih telefona u MTS i VIP mrežama.
Korisnik nakon pozivanja broja sa dodatnom vrednošću i povezivanja veze biva informisan o ceni koja se jasno saopštava na govornom automatu i ukoliko u toku datog saopštenja pozivalac izvrši prekid veze, tarifiranje usluge neće biti započeto. Korisnik pozivom automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge.
Reklama je objavljena u ime kompanije OneClick Solutions sa sedistem u Beogradu.



Komentari


Dragana Veselinovic 2016-06-21
Pozdrav, zanima me posao (nezaposlena) da li cu ga pronaci i kad...i kakav ce to posao biti... 6.2 1975 21.50h ceetvrtak


svetlana 2016-05-24
ve molam dali mu pretstoi brak na sinmi koj e roden 20 12 1286 godina vo prilep vo 10 i 30 casot


Ostavite komentar