Kuće u natalnoj karti: 12 kuća i 12 oblasti života

Autor: Astrousluge komentara 4  12. kuća

Sigurno Vam je astrolog prilikom tumačenja natalne karte spomenuo astrološke kuće i da u svakoj natalnoj karti postoji 12 kuća, svaka za po jedan znak Zodijaka i po jednu oblas života. Ako želite da saznate nešto više o kućama u natalnoj karti, pročitajte moj tekst do kraja.

Tri osnovne komponente svake natalne karte su astrološki znaci, planete i kuće, a od njihovih položaja i aspekata zavisi koje osobine ćete posedovati, čemu ćete težiti u životu, šta će da Vas ispunjava, a šta će da Vam predstavlja teret.

1. kuća: IDENTITET

2. kuća:  FIZIČKE, UMNE I MATERIJALNE VREDNOSTI KOJE POSEDUJETE

3. kuća: SVEST, UM, INTELIGENCIJA

4. kuća: PORODICA, PORODIČNI ODNOSI

5. kuća: LJUBAV, KREATIVNOST

6. kuća: POSAO, ZAPOSLENJE, SVAKODNEVNI ŽIVOT

7. kuća: ODNOSI ( LJUBAVNI, PORODIČNI, POSLOVNI, PRAVNI)

8. kuća: PROMENE, TRAUME, STRAHOVI, MOĆ REGENERACIJE

9. kuća: MORAL, ETIKA, UVERENJA

10. kuća: PROFESIJA, KARIJERA, STATUS, UGLED

11. kuća: ŽELJE, IDEALI

12. kuća: ŽIVOTNI PROBLEMI I STRAHOVI

 

Natalna karta

 

Svaka od kuća je srodna sa određenim znakom u horoskopu:

1. kuća: OVAN

2. kića:  BIK

3. kuća: BLIZANCI

4. kuća: RAK

5. kuća: LAV

6. kuća: DEVICA

7. kuća: VAGA

8. kuća: ŠKORPIJA

9. kuća: STRELAC

10. kuća: JARAC

11. kuća: VODOLIJA

12. kuća: RIBE

 

Po elementu astrološke kuće se dele na vatrene, zemljane, vazdušne i vodene.

VATRENE KUĆE U NATALNOJ KARTI: 1. 5. i 9.

ZEMLJANE KUĆE U NATALNOJ KARTI: 2. 6. 10.

VAZDUŠNE KUĆE U NATALNOJ KARTI: 3. 7. 11.

VODENE KUĆE U NATALNOJ KARTI: 4. 8. 12.

 

Astrološke kuće se dele i na ugaone kuće (angularne), sledujuće kuće (sukcedentne) i padajuće kuće (kadentne):

UGAONE KUĆE U NATALNOJ KARTI: 1. 4. 7. 10.

SLEDUJUĆE KUĆE U NATALNOJ KARTI: 2. 5. 8. 11.

PADAJUĆE KUĆE U NATALNOJ KARTI: 3. 6. 9. 12.

 

Najvažnije tačke u natalnoj karti

Posebno bitnim tačkama u natalnoj karti smatraju se:

·         Vrh prve kuće – Ascendent ( podznak)

·         Vrh četvrte kuće – Imum Coeli

·         Vrh sedme kuće – Descendent

·         Vrh desete kuće – Medium Coeli

 

 

Ascendent ili izlazeći znak ( popularno se naziva Podznak) opisuje i nosi glavnu sudbinu osobe. Stepen Ascendenta predstavlja početak 1. kuće koja je povezana sa znakom Ovna, te se najbolje može opisati sa “JA SAM” – Ascendent omogućava procenu fizičkih i psihičkih vrlina i mana natusa.

Nasuprot Ascendentu stoji Descendent koji se uvek nalazi na 180 stepeni u odnosu na Ascendent. Descendent predstavlja početak 7. kuće, koja je povezana sa znakom Vage, te se najbolje može opisati sa “JA VAGAM”. Astrolozi najčešće koriste Descendent kao polaznu tačku za otkrivanje idealnog partnera osobe za koju izrađuju natalnu kartu.

Imum Coeli (IM), u prevodu sa latinskog “dno neba”, u natalnoj karti predstavlja tačku u prostoru u kojoj ekliptika preseca meridijan na severu, nasuprot Medium Coeli (MC). IC predstavlja vrh četvrte kuće u kojoj se nalazi Rak i njegov vladar Mesec. IC predstavlja korene natusa, simbolizuje prošlost, porodicu, početke u životu i slično, a neretko ukazuje i na okolnosti koje će nas zadesiti tokom života. Zahvaljujući IC-u astrolog može da utvrdi na koji način porodična situacija, dešavanja u detinjstvu, roditelji i porodični koreni utiču na Vašu sadašnjost i budućnost.

Medium Coeli ( MC), u prevodu sa latinskog “sredina neba”, predstavlja najvišu tačku na ekliptici, a nalazi se direktno nasuprot IM-a. Astrolozi posmatraju MC u natalnoj karti kako bi otkrili što više informacija vezanih za profesionalnu karijeru – izbor karijere, pristup karijeri, ambicioznost, talente i veštine koje natus poseduje.

Verujem da Vam je već jasno da natalna karta predstavlja rodni list svakog od nas u svetu Astrologije, a evo zašto treba da zatražite od svog astrologa da Vam izradi i protumači natalnu kartu.

Određivanje znaka, podznaka, vladara, rasporeda i položaja planeta po kućama naziva se TUMAČENJE NATALNE KARTE. 

Prazne kuće u natalnoj karti

Prazne kuće su kuće u kojima se ne nalazi ni jedna planeta, a kao što je poznato, natalna karta ima 12 kuća, a u kućama može biti raspoređeno deset planeta: Sunce, Mesec, Merkur, Venera, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Pluton ( u astrologiji se i Sunce i Mesec smatraju planetama).

Iako prazne kuće nemaju planete u sebi, to ne znači da će osoba biti neispunjena u oblasti za koju je vezana određena kuća u natalnoj karti. Na primer, ako vam je prazna druga kuća, koja ukazuje na materijalne vrednosti i bogatstvo, to ne znači da ćete biti siromašni do kraja života.

Prazna kuća u natalnoj karti tumači se u odnosu na ostale aspekte u natalnoj karti, te neretko može da ima i veću važnost od kuća koje su ispunjene. Tumačenje prazne kuće u natalnoj karti se vrši na osnovu znaka koji je na vrhu, a potom i posmatranjem planete koja vlada tim znakom. Važno je pogledati i da li je u praznoj kući neki od asteroida ( Hiron, Cerera, Palada…) ili neki drugi važni činioci ( npr. Mesečevi čvorovi). 

Upoznajte sebe, pozitivne i negativne planetarne aspekte i naučite kako da ih iskoristite za ličnu dobrobit: IZRADITE NATALNU KARTU! 

 



Za sve reklamacije, informacije, sugestije, pohvale i kritike, mozete se obratiti na broj telefona 0112073703 ili putem E-maila office@oneclick.rs

Korisnik dobija uslugu tiumačenja horoskopa, numerološko i tarot tumačenje vazno za posao, ljubav i druge segmente života.
Navedeni sadržaj nije dozvoljen za uzrast ispod 18 godina.
Radno vreme call centra : svaki radni dan 09-17h.
Slanjem poruke na astro sms servis prijavljuješ se na nedeljni horoskop koji izrađuje Dušan Veličković po ceni od 120 dinara sa pdv-om po horoskopu.
Ako ne želiš da dobijaš nedeljni horoskop u sms poruci napiši STOP i pošalji na broj 1298 (cena odjave za MTS je 15,6 dinara, a za VIP i Telenor 3,6 dinara).
Korisnik će biti preplaćen na servis do trenutka odjave sa servisa.
Korisnik slanjem SMS poruke automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge. U svakom trenutku korisnik se besplatno može odjaviti sa servisa besplatnih poruka slanjem ključne reči STOPB na broj 4404. Broj možete pozvati sa fiksnog telefona i mobilnih telefona u MTS i VIP mrežama.
Korisnik nakon pozivanja broja sa dodatnom vrednošću i povezivanja veze biva informisan o ceni koja se jasno saopštava na govornom automatu i ukoliko u toku datog saopštenja pozivalac izvrši prekid veze, tarifiranje usluge neće biti započeto. Korisnik pozivom automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge.
Reklama je objavljena u ime kompanije OneClick Solutions sa sedistem u Beogradu.



Komentari


Natasa Jankovic 2019-09-06
molim za pomoc !! Dali cu ostati sa deckom u vezi i dali cu se preseliti kod njega dali vidite nesto u tom smislu.. Ja rodjena 08.04.1995 Brugg svajcarska on, 13.02.1992 Zajecar, srbija hvala vam puno unapred


Ilinka 2019-08-26
Molim Vas,pitanje je za mog brata. U braku je dvije godine i nema djece. Hoce li se ostvariti kao roditelj jer ga nesto koci.(radio je zdravstvene analize i nisu bas rezultati idealni) Hvala. Rodjen je 25.12.1983 u Kotor u 05.45h(ujutro).


Oploditelj 2019-04-05
Sandra, prema Vasem astroloskom kalendaru, to ce se dogoditi izmedju 2020 i 2021 godine. Upravo vas oploditelj sam ja samo strpi se jos malo da mi se napune muda!


sandra 2018-02-16
Da li cu imati djece ? Nijesam udata,nemam partnera. Rodjena sam 10.05.1976. u 11 i 25 ujutru.


Ostavite komentar