Ljubavni horoskop: Kada ćete se zaljubiti?

Kada ćete se zaljubiti, koji je period dobar za početak dobre ljubavne priče, kakve predispozicije imate za ljubav u Vašem natalu i koji su to tranziti koji donose, ali i koji odnose ljubav?

Autor: Darko Škalabrin komentara 1 Ostavite komentar

Astrolog Pozovite astrologa
Astrolog Darko Škalabrin


Opcija 83

Iznesite problem SMS-om Pričajte skajpom

DARKO datum,vreme,mesto rođenja


i šalješ na broj

Pozovite astrologa skype

Astrolog Darko Škalabrin

Kada ćete se zaljubiti, koji je period dobar za početak dobre ljubavne priče, kakve predispozicije imate za ljubav u Vašem natalu i koji su to tranziti koji donose, ali i koji odnose ljubav?

Za dobru ljubavnu predikciju, kao najsigurniji pokazatelji se uzimaju tranziti ‘’sporih planeta’’. Tu, pre svega, mislimo na Jupitera i Saturna kao i na njihove aspekte koji grade sa ostalim planetama. Najidikativniji su prelasci pomenutih planeta preko ascedenta, kad se nađu na uglovima horoskopa, kad prolaze kroz znak lava, kroz 9. i 11. kuću, zatim aspekti koje oni grade sa Venerom, Marsom, Sun cem, planetom u 5. kući ili vladarem 5., 9. i 11. kuće. Peto je polje ljubavi, kojim prirodno vlada znak lava, čiji je opet vladar Sunce.

Po sistemu derivatnih kuća, prva kuća koja opisuje samog ljubavnog partnera je prikazana 5. poljem a ljubav partnera je prikazana 9. poljem- jer 9. je peto polje od petog. Slična analogija se primenjuje i kod analize ozbiljnih- bračnih veza. Jer tad 7. kuća opisuje samog bračnog partnera a način na koji on pruža ljubav je opisan petim od sedmog polja, dakle 11. kućom.

U ženskom horoskopu, priču o komplementarnoj muškoj energiji, priča nam položaj Marsa i obrnuto, u muškom horoskopu, dopunjujuća ženska energija je određena položajem Venere u horoskopu. Znači, najvažniji su aspekti koje spore planete grade sa Ascedentom, Marsom, Venerom i vladarem 5. polja. Broj važnih ljubavnih veza u životu je određen brojem aspekata koje pravi planeta u 5-oj kući i njen vladar.  Jupiter i njegovi tranziti će dati ulazak u neku novu priču ili dešavanje totalno nove ljubavne energie a Saturn može da vrati u prošlost, može da da povratak stare ljubavi ili nanese u život novog ali znatno starijeg partnera.

Ako u muškom horoskopu, Venera i obrnuto, u ženskom Mars, grade kvadrate sa sporim planetama, sigurno je da će u trazitu ponovljeni ti aspekti od strane Jupitera i Saturna donetu radost u ljubavi natusu. Takođe, užasno je važno biti svestan i toga, koje planete mogu da odnesu ili da ukažu na period preispitivanja u ljubavi kad veza može da doživi, prolaznu ili terminalnu krizu. Tu je najznačajni aspekt (konjukcija ili kvadrat) koji Saturn gradi sa vladarem 5-og polja, sa planetom u njemu, Venerom ili Mersom. Ipak, potrebno je naglasiti da ako je veza u suštini jaka, što se vidi kroz sinastriju, ako je sudbinska i/ili karmička, onda će teško doći do prekida, već će mnogo pre da se desi redefinisanje odnosa unutar nje, što može biti i te kako konstruktivno.

Takođe Uran u egzaktnom aspektu sa Venerom, Marsom, vladarem 5-og polja kao i planetom u njemu, može da donese iznenadne događaje ne baš prijatnog karaktera u ljubavi. Tad bi moglo da dođe do naglog prekida veze, ili ako  Uran pravi konjukciju sa Venerom, to bi moglo da dovede do vrlo intenzivnog ali ne i dugotrajnog zaljubljivanja. Neptunovi aspekti sa Venerom, Marsom, vladarem 5-og polja ili planetom u njemu će doneti, razočarenje, neverstvo, nerazumevanje. A, ako natus nije u vezi, postoji jako velika verovatnoća, naravno ukoliko i druge stvari ukazuju na to u natalu, da mu se desi ljubav sa partnerom koji može da pokazuje vrlo naglašene umetničke sklonosti.

Tekst: Darko Škalabrin

Početkom godine, izradila sam Godišnji horoskop za Vas. Ovog puta ću se detaljnije baviti ljubavnim


Komentari


Milena 2017-05-24
Dobri ste.S vremena na vrijeme zatrazim savjet od vas.Uvjek dobijem adekvatan odgovor koji se kasnije ispostavi da je pravi.Pozdrav


Ostavite komentar

Unesite rezultat: 3 + 1 =

Pozovite POZOVITE
Astro prodavnica
Primedbe i sugestije


baner-tarot
baner-horoskop