Dečiji horoskop - Ovo su najbolje igre za Vaše dete

Autor: komentara 0 Dečiji horoskop - Ovo su najbolje igre za Vaše dete

Određene planete i znaci horoskopa stvaraju kod dece sklonosti ka određenim igrama i igračkama. U ovom tekstu, mladi roditelji će naći korisne savete kako da izbor igara razvije najlepše osobine kod njihove dece.

OVAN

Simbolika Marsa je kod malih Ovnova očigledna. Dečaci vole oružje, ratne igre i igrice, a nije neobično ako je to slučaj i kod devojčica. Međutim, nasilje i borba za pobedu i primat nisu dobra varijanta za vaspitanje deteta, pa je uticaj Marsa bolje iskoristiti za razvijanje sportskog, takmičarskog duha, i ovu decu što ranije usmeriti na treniranje nekog sporta.

Savet za roditelje Ovna

Izbor sporta za male Ovnove je individualan, prema sklonostima, ali su to gotovo uvek kolektivni sportovi. Ako su izbor borilačke veštine (kojima, inače, upravlja ovaj znak), neka budu odbrambene - kao aikido ili tai či.U dvorištu ili obližnjem parkiću, ona će najviše  voleti razne penjalice, merdevine, osvajanje kula, takmičenje sa drugarima u brzini i spretnosti. Mališani mogu da postanu „kolekcionari“ malih autića, i to najviše onih crvene boje, dok devojčice vole lutkice u sportskoj odeći. Najvažnije je da im se od malih nogu dâ dovoljno prostora. Pustite ih da sami hodaju, čak i ako često padaju, jer vole da se slobodno kreću, i da trče.

BIK

Izražena umetnička crta Bikova će se ispoljiti još dok su sasvim mali. Vole lepe, bogato ukrašene predmete. Muzičke igračke, one koje sviraju melodije, čak i mali instrumenti, najbolji su izbor za njih.

Savet za roditelje Bika

Pravljenje raznih stvarčica - ogrlica od testenine, na primer, dugo će da zadrži pažnju malih Bikova, a vole i ako su im ručice u testu. Kada se bliže pojedini praznici, bilo bi sjajno da roditelji nađu vremena da zajedno sa svojim mališanima izrade ukrase za prazničnu dekoraciju.

Već oko druge godine, obožavaće da crtaju i slikaju. Mali Bikovi vole prirodu i životinje. Zato vašeg mališana što ranije izvedite u prirodu (recimo, kada navrši 18 meseci, pošto tada već hoda stabilno) - da vidi vesnike proleća, gnezda koja prave ptičice, opalo lišće... Kupite mu igračke životinjica i naučite koje životinjske vrste postoje. S obzirom da su mu drugari jako važni, naučite ga da deli. Smatrajte da ste uspeli ako neku od svojih igračkica pokloni drugu ili drugarici. Devojčice rođene u ovom znaku mnogo vole lutke sa lepim, starinskim haljinicama, pa svojoj ćerkici sami sašijte haljinicu za lutku - biće jako srećna.

BLIZANCI

Merkur je radoznali vragolančić, a takav je i vaš mali Blizanac. Od malih nogu mu kupujte logičke i didaktičke igračke, razne tipove kockica, slagalice. Zbog razvoja fine motorike, plastelin i glinamol su jako zahvalni materijali da ih oblikuje. Kasnije možete da ispečete igračke od glinamola, pa čak i da napravite malu izložbu.

Savet za roditelje Blizanaca

Mali Blizanci vole i razne zagonetke, igre pogađanja tipa „Na slovo, na slovo“. Zato često okupljajte drugare vašeg deteta, neka se sa njima igra društvenih igara - on to može već sa četiri, pet godina.

Nemojte da hvalite svaki rad vašeg deteta, već samo one radove koji su zaista uspeli. Tako će da pruži svoj maksimum. Bojanke sa poznatim književnim likovima su takođe odličan izbor. Od sportova, malim Blizancima odgovaraju tenis i stoni tenis, ali i neki kolektivni sportovi kao što je odbojka, zbog dobre motorike ruku. Mali Blizanac voli i da gleda slike u raznim enciklopedijama, čak i dok ne zna njihovo značenje, a može da ih gleda i na računaru, naravno uz vaš nadzor i ograničeno vreme.

RAK

Mali Rakovi vole da se igraju vaspitačica, učitelja, doktora... čim navrše tri godine. Dok su još mlađi, mnogo vole sve što je vezano za kuvanje (posuđe, pribor). Dakle, kompleti igračaka na ove teme su im jako zanimljivi. Treba ih rano naučiti da plivaju, jer plivanje najbolje utiče na njihovu koordinaciju pokreta i opuštanje. Ova deca su veoma osećajna, pa će se jako vezati za svoje prijatelje od najranijeg uzrasta. Kućni ljubimac je za njih takođe važan, ali mogu dramatično da prežive njegov gubitak.

Savet za roditelje Raka

Malog pripadnika Raka uključite u uređenje sobe u kojoj boravi. Obavezno ostavite prostor za njegove radove i omiljene predmete, jer jako voli da čuva uspomene. Za svaki porodični praznik mu dajte zadatak da napravi neku prigodnu dekoraciju. Takođe, osmišljavanje čestitke za baku, deku, tetku... biće pravo zadovoljstvo za njega. Ako nemate dvorište, na terasi napravite prostor za biljku ili cvet vašeg mališana. Neka ga zaliva i neguje, uživaće u tome. Osim toga, može da mu bude zanimljiva mini farma ili kućica za lutke.

LAV

Još dok su sasvim mali, Lavovi primećuju sve što sija i blješti, makar to bio i papir od čokolade. Simbolika znaka će biti ispunjena ako im se nabave figurice kraljeva, princeza, kočija i dvoraca. To su igračke koje im nikada neće dosaditi. Idealno bi bilo da su u pitanju likovi iz autentičnih istorijskih epoha, jer tako mogu nešto i da nauče. Kod ove dece je jako važno izbeći zamku kupovanja skupih igračaka, kao i stalne potrage za novim.

Savet za roditelje Lava

Malom Lavu kupite zanimljive knjige iz kojih može zajedno sa drugarima nešto da nauči, ali i da se zabavlja. Razvijajte kod njega brigu za druge i nikada ne povlađujte njegovoj želji da ne daje drugima svoje igračke.

Treba ih naučiti da budu skromna. Devojčice mnogo vole da budu lepe i doterane, tako da će im komplet za frizera i mnogo šnalica biti veoma zanimljivi. Mali Lavovi su duša svog društva, pa je poželjno da uvek imate neko posluženje za drugare vašeg deteta, jer je ono pravi domaćin.

DEVICA 

Mala Devica je praktična i jako posvećena detaljima. Ova deca od najranijeg uzrasta lepo crtaju i boje besprekorno - dakle, bojanke su pravi izbor za njih.

Savet za roditelje Device

Igra „između dve vatre“ je odlična za decu Device, jer do izražaja dolazi njihova spretnost i brzina. Važno je da se druže, jer mogu da budu stidljivi, a znaju i da se povuku u sebe. Neka se vaše dete često igra pevača, kako bi izgubilo strah od javnog nastupa.

Kompletići igračaka za neku profesiju - doktora, na primer, idealni su. Dečaci vole komplete za majstorisanje, odnosno za razne popravke. Ako u prisustvu vašeg mališana popravite neki manji kvar u kući, a on vam pomogne - niko od njega neće biti srećniji. Dajte mu da slaže svoje knjige, pribor, igračkice... ni vi ne biste to bolje uradili. Sortiranje, mala prodavnica, kolekcija minijaturnih igračaka ili figurica - dobra su preokupacija za malu Devicu. Kupite joj krede u boji i malu tablu, da na njoj ispiše slova i brojeve koje trenutno uči. U sportu su mali pripadnici ovog znaka ponekad stidljivi, a inače vole tenis i badminton.

VAGA

I devojčice i dečaci rođeni u znaku Vage žele da im igračke budu veoma lepe. Njihov pojam lepote, koji će se razvijati tokom odrastanja, znatno će se razlikovati od roditeljskog. Ali, nikada nemojte da govorite vašem detetu da nije lepo nešto što se njemu dopada.

Savet za roditelje Vage

Neka vas ne iznenadi ako vaša mala Vaga obožava borce za dobro i priče u kojima pravda pobeđuje. Ova deca vole sportove u paru - to je, uostalom, simbolika njihovog znaka. Dakle: ples, borilačke veštine, klizanje...

Od malena, Vage vole da pred publikom - pre svega porodicom i prijateljima pevaju, igraju, recituju. Ritmičku gimnastiku ili plesove mogu uspešno da treniraju već sa dve, tri godine. Simbol devojčica Vaga je porculanska, ili bilo kakva druga starinska lutka, sa odećom kao Sara Kej, a dečaka Vaga oldtajmer ili elegantan automobilčić. Kada počnu da se zanimaju za knjige, sami će da biraju omiljene likove, odnosno ličnosti koje im se najviše dopadaju.

ŠKORPIJA

Dok su male, Škorpije ispoljavaju odlike Marsa - vole dosta prostora i ne drži ih mesto. Kada prohodaju, važno je da ne osete sputavanje u stanu i svojim podvizima. Želeće sve da znaju, ali da odgovori budu kratki i jasni. Sprave na kojima razvijaju svoje veštine - bilo da su napolju ili unutra, jako su im važne. Kasnije, oko treće godine, počinje ispoljavanje osobina Plutona.

Savet za roditelje Škorpije

Deca Škorpije mogu da postignu sve za šta su motivisana, pa ih podržavajte iskreno, verujući u njih. Pokažite razumevanje za „otkrića“ vašeg deteta - i imaćete sjajan odnos!

Tada im kupite neke „arheološke“ rekvizite - dečji pribor za malog Indijanu Džonsa, figurice iz mitologije... Naučite ih nešto o misterijama starog veka. Ovi mališani nikada neće imati veliki krug prijatelja, ali će njihova prijateljstva biti veoma duboka. Sve što ima dozu tajanstvenosti, biće dragoceno u odrastanju malih Škorpija. Idealan sport za njih ne postoji, prosto su svi dobri, jer je ovo retko izdržljiv znak.

STRELAC

Kao sasvim mali, Strelčevi se rado igraju maketama kuća. Kako bi stvorili svoj grad i osmislili vlastitu igru, bilo bi dobro da im već oko druge godine kupite kocke za gradnju.

Savet za roditelje Strelca

Interesovanja dece u znaku Strelca su široka, a radovaće se ako im kupite enciklopediju o ekspedicijama u daleke zemlje - to je u potpunoj simbolici njihovog znaka. Ponekad sakupljaju figurice malih brodova ili aviona, i vole da imaju lutkice ljudi sa svih kontinenata.

Njih privlači sve što je veliko i ima više delova, jer je to simbolika Jupitera. Budite spremni da im vrlo rano kupite „kolekciju“ vozila i lutaka u različitoj odeći, za različite prilike. Ovi mališani će najbolje razviti svoje talente ako im date prostor koji će da bude samo njihov, da ga sami osmisle i urede. Sport ih oduševljava i jako su spretni, a fudbal je čest izbor, čak i ako je u pitanju devojčica. Skokovi u dalj i vis, atletika uopšte, jako je dobar izbor za male Strelčeve.

JARAC

Mali Jarčevi će se izuzetno zabavljati samo ako su njihove igračke verna kopija onog što rade odrasli. Dakle, kupite im ili napravite alat koji sami koristite i ozbiljno razgovarajte o rezultatima njihovog „rada“. Čak i dok su sasvim mali, imitiraće roditelje, deke i bake.

Savet za roditelje Jarca

Mali Jarčevi vole starinske stvari, pa ako im baka ili deka naprave neku igračku ili figuricu iz svog detinjstva, biće jako srećni.

Građevinski ili mehaničarski alat će da oduševi dečake, dok će devojčice voleti malu šivaću mašinu ili mašinu za pranje rublja, ali da te igračke stvarno nešto rade. Ovi mališani su jako ozbiljni u shvatanju problema na koje nailaze. Sve knjige sa kojima dođu u dodir treba da bude pune vere u ljude, optimistične i sa radosnim porukama, jer mali pripadnici ovog znaka znaju da budu melanholični. Od sportova vole samo one u kojima mogu da razviju prave veštine, teško ćete ih ubediti da treniraju nešto samo rekreativno. Oni su ili nešto savladali i uspeli,ili neće ni da počinju.

VODOLIJA

Ovi mališani obožavaju da budu „električari“, pa budite jako oprezni kada je struja u pitanju, dobro zaštitite sva mesta do kojih mogu da dopru. Budite spremni na isrpljujuća pitanja o tome da li na Mesecu ima ljudi, i slična, još od njihove druge godine.

Savet za roditelje Vodolije

Ako maloj Vodoliji kupite igračku kompjuter, leteći tanjir ili vanzemaljca - smatrajte da ste ispunili simboliku Urana. Avioni, rakete, leteći tanjiri... biće im jako zanimljivi.

Deca rođena u ovom znaku brzo misle, pa je teško da im se na duže vreme okupira pažnja bilo čime. Zato im ne treba kupovati skupe igračke, nego češće nabaviti ili napraviti raznovrsne igračke. Najbolji drug ima posebno mesto u odrastanju male Vodolije, zato se potrudite da uvek pozovete najboljeg druga vašeg mališana na svako porodično okupljanje. Knjige o mitologiji, planetama, naučnim otkrićima - sjajan su izbor za ove mališane. S obzirom da su jako dobri u kolektivnim sportovima, rano ih upišite u klub koji sami izaberu. Nikada ne pokušavajte da detetu nametnete svoj pogled na igru i odrastanje, jer će u tom slučaju da postane vrlo buntovno.

RIBE

Ova deca su jako povučena dok su sasvim mala, pa će insistirati da vreme provode sa poznatim osobama. Igračke kojima mogu da se igraju u pesku, kao i figure morskih životinja, privući će im pažnju još u prvoj godini života.

Savet za roditelje Ribe

Važno je da prihvatite priču o zamišljenom prijatelju svog mališana Ribe, ali se pobrinite da ima i stvarne prijatelje. Ne dozvolite da se povuče u svoj svet, već ga sledite i interesujte se za sve što radi.

Kasnije im kupite igračke za pecanje, razna morska stvorenja, jedrenjake... Devojčice uživaju u Maloj sireni, neobičnim stvorenjima i vilama koje žive u morima i rekama. Deca rođena u ovom znaku vole da crtaju, ali su njihovi crteži više apstraktni nego realni. Takođe vole da čitaju slikovnice o dalekim, nestvarnim zemljama. Podvodni svetovi su njihova preokupacija i rado se prepuštaju mašti. Male Ribe uživaju da pomažu nekome, pa zato svog mališana često uključite u poslove u kući, kako se ne bi osamljivao. Razvijajte kod njega ljubav prema zaštiti prirode, kupite mu knjige o ekološkim temama.

Tekst: Tatjana Drobac, astrolog


Autor:

Ukoliko želiš da saznaš više o astrologu i tarot tumaču klikni ovde

Da pozoveš klikni

POZOVI

Za sve reklamacije, informacije, sugestije, pohvale i kritike, mozete se obratiti na broj telefona 0112073703 ili putem E-maila office@oneclick.rs

Korisnik dobija uslugu tiumačenja horoskopa, numerološko i tarot tumačenje vazno za posao, ljubav i druge segmente života.
Navedeni sadržaj nije dozvoljen za uzrast ispod 18 godina.
Radno vreme call centra : svaki radni dan 09-17h.
Slanjem poruke na astro sms servis prijavljuješ se na nedeljni horoskop koji izrađuje Dušan Veličković po ceni od 120 dinara sa pdv-om po horoskopu.
Ako ne želiš da dobijaš nedeljni horoskop u sms poruci napiši STOP i pošalji na broj 1298 (cena odjave za MTS je 15,6 dinara, a za VIP i Telenor 3,6 dinara).
Korisnik će biti preplaćen na servis do trenutka odjave sa servisa.
Korisnik slanjem SMS poruke automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge. U svakom trenutku korisnik se besplatno može odjaviti sa servisa besplatnih poruka slanjem ključne reči STOPB na broj 4404. Broj možete pozvati sa fiksnog telefona i mobilnih telefona u MTS i VIP mrežama.
Korisnik nakon pozivanja broja sa dodatnom vrednošću i povezivanja veze biva informisan o ceni koja se jasno saopštava na govornom automatu i ukoliko u toku datog saopštenja pozivalac izvrši prekid veze, tarifiranje usluge neće biti započeto. Korisnik pozivom automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge.
Reklama je objavljena u ime kompanije OneClick Solutions sa sedistem u Beogradu.


Ostavite komentar