HoroskopGodišnji horoskop se objavljuje na strani Blog početkom godine.

Horoskop

Šta je horoskop i kako se tumači

Horoskop predstavlja položaj planeta u našem trenutku rođenja. Njihov grafički prikaz, s jedne strane, određuje naše karakterne osobine i crte ličnosti. Sa druge strane, on predviđa dešavanja u budućnosti.
Sam položaj planeta nije dovoljan za tumačenje horoskopa i njegovu izradu.

Interesantno je da svaka od tih planeta (Sunce, Mesec...) takođe ima sopstveni karakter. On je vremenski promenljiv, te ga je neophodno stalno posmatrati i tumačiti.

Pored navedenog, bitni su i osnovni elementi. Vaša budućnost će se razlikovati ukoliko Vašim emocijama na primer vlada Zemlja, od onog kome vlada Vatra i sl. Dakle Zemlja, Voda, Vazduh i Vatra utiču na našu ličnost i odluke koje donosimo.

Iako postoje različite podele, najčešće razlikujemo lunarni, poslovni, natalni, ljubavni i uporedni horoskop.

Koliko nam je horoskop značajan u životu

Horoskop, kao osnovna stavka astrologije, ima veliki značaj za čoveka.

Prvo, sam horoskopski znak i podznak nam pomažu u boljem razumevanju sebe. Ponekad postupke koje sami pravimo ne shvatamo ili nas naše reakcije iznenade. Čovek upoznaje sebe dok je živ, a na tom putu nam astrologija može dosta pomoći.

Drugo, pred nama je veliki broj odluka koje je potrebno da donesemo. Često nismo sigurni šta je najbolje za nas i naše najmilije. Pogled u budućnost nam ukazuje na pravi put. Prikazuje nam eventualne nedaće i načine rešavanja problema.

Da sumiramo, isti ima izuzetan značaj u životu svakog od nas. Uz pravilno tumačenje horoskopa od strane odabranog astrologa pomaže nam da upoznamo sebe i spremimo se za budućnost.

Koliki je značaj horoskopa