Tarot- Gledanje u karte

Autor: Astrousluge komentara 1  tarot karte

 

Tarot je špil karata nepoznatog porekla, koji se danas povezuje gotovo isključivo s proricanjem, dok su nekad te karte služile i za igru. Neki smatraju da potiču iz drevnog Egipta, drugi pak nastanak tarot karata smeštaju u kasni srednji vek.

 

Karte tarot se sastoje od ukupno 78 karata, od 56 karata čini Male arkane, a 22 karte čine Velike arkane.

Male arkane, kao i klasične igrače karte, imaju četiri znaka. To su štapovi, pehari, mačevi i monete. U tarot kartama svaki znak ima po četiri “dvorske” karte – Kralja, Kraljicu, Žandara i Viteza.

 

Svaki znak ima i svoje značenje i predstavlja jedan element te upravlja nekim područjima života:

Pehari (voda) – emocijama, osećajima, intuicijom;

Štapovi (vatra) – akcijom, poslovnom aktivnošću, kreacijom;

Monete (zemlja) - materijalnim stvarima

Mačevi (zrak) – mišlju, intelektom, logičkim zaključivanjem

Pretpostavlja se da su se današnje igračke karte razvile iz tator karata, ali nije poznato gde su nestale karte velike arkane.

Velike arkane sastoje se od 22 aduta koji ne pripadaju nijednom od četiri znaka ili boje koje čine Male arkane. Svaka od ovih karta ima svoj lik, ime i broj.

 

Želite da saznate više o tarotu? Kliknite ovde i posetite naš sajt posvećen samo ovoj drevnoj veštini!

 

Samo jedna od karate iz velike arkane XXII Luda nalazi se danas u klasičnom špilu igraćih karata i poznata je pod imenom joker.

Velike arkane kada se poslože po redu donose jednu priču koja opisuje događaje i iskustva kroz koje čovek prolazi na svom životnom putu i putu ka samoostvarenju.

Veruje se da su likovi na velikim arakanama nastali iz stvarnih ljudskih osećaja i iskustava, a Carl Gustav Jung ih čak uvodi u psihoanalizu, jer je smatrao da predstavljaju niz arhetipskih sila opisanih vizualnom formom.

Osim različitih vrsta tarot karata, postoje i različite vrste tarot otvaranja ili tarot gledanja .

Najpopularnije tarot otvaranje je keltski krst, kojim se steče uvid u prošlost, sadašnjost i budućnost osebe za koju se otvara tarot. Može usmeriti njegovo delovanje ka željenom cilju.

Za tumačenje tarot karata potrebno je upoznati celu filozofiju tarota. Takođe za tarot značenje karata je jako bitno, kao i sposobnost da se pravilno rastumače veze među kartama.



Za sve reklamacije, informacije, sugestije, pohvale i kritike, mozete se obratiti na broj telefona 0112073703 ili putem E-maila office@oneclick.rs

Korisnik dobija uslugu tiumačenja horoskopa, numerološko i tarot tumačenje vazno za posao, ljubav i druge segmente života.
Navedeni sadržaj nije dozvoljen za uzrast ispod 18 godina.
Radno vreme call centra : svaki radni dan 09-17h.
Slanjem poruke na astro sms servis prijavljuješ se na nedeljni horoskop koji izrađuje Dušan Veličković po ceni od 120 dinara sa pdv-om po horoskopu.
Ako ne želiš da dobijaš nedeljni horoskop u sms poruci napiši STOP i pošalji na broj 1298 (cena odjave za MTS je 15,6 dinara, a za VIP i Telenor 3,6 dinara).
Korisnik će biti preplaćen na servis do trenutka odjave sa servisa.
Korisnik slanjem SMS poruke automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge. U svakom trenutku korisnik se besplatno može odjaviti sa servisa besplatnih poruka slanjem ključne reči STOPB na broj 4404. Broj možete pozvati sa fiksnog telefona i mobilnih telefona u MTS i VIP mrežama.
Korisnik nakon pozivanja broja sa dodatnom vrednošću i povezivanja veze biva informisan o ceni koja se jasno saopštava na govornom automatu i ukoliko u toku datog saopštenja pozivalac izvrši prekid veze, tarifiranje usluge neće biti započeto. Korisnik pozivom automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge.
Reklama je objavljena u ime kompanije OneClick Solutions sa sedistem u Beogradu.



Komentari


BANE 2015-11-11
Gabaritna gospođo Vesna, ti si jedan najobičniji prevarant, ali to je u današnjim vremenima normalna pojava. Tvoj problem je u tome da ti varaš početnički, svaka ciganka na trotoaru to bolje radi od tebe. Preporučujem ti da i pevanje batališ pošto si i tu dunster. Sada si poznata po parovima mogla bi biti dobar prodavac krompira na kvantašu pozdrav.


Ostavite komentar