Spoznajte svoj unutrašnji glas u intuiciji

Autor: Dubravka Ben Khessib komentara 0  Intuicija

 

"Znala sam da će tako biti, ali sam se nadala da grešim".

Ova rečenica najbolje objašnjava koliko najčešće ne pridajemo značaja našoj intuiciji. Šta je uopšte intuicija i koliko zapravo koristimo naše prirodne potencijale, bez prevelikog razmišljanja, vaganja i odluka donesenih na osnovu tuđeg iskustva? Možda smo se previše otuđili od sopstvene prirode, naših instikata i slušanja "unutrašnjeg ja". Sve su češće situacije gde se povinujemo mišljenju i stavu okoline, čak i kada ono nije naše, ali to radimo jer tako treba, iako se celo naše biće buni.

Sama reč intuicija potiče od latinske reči intuire što doslovno znači gledati, posmatrati. Posmatrati unutrašnjim okom. Malo čudno, zar ne, shodno tome da se pod intuicijom obično podrazumeva nešto neshvatljivo, maglovito, a često i varljivo. Međutim, intuicija je nepogrešiva. Ljudska vrsta se sa razvojem civilizacije udaljila od onog iskonskog u nama, praćenja dobro poznatog osećaja u stomaku i čitavom našem biću, koje svako od nas ima pri prvom susretu sa nekom osobom, dolasku na određeno mesto il u nekoj novonastaloj situaciji. Koliko puta ste upoznali novu osobu i na prvi pogled osetili nelagodu, ali iz raznih razloga je prihvatili, da biste posle izvesnog vremena shvatili da je prvi osećaj bio i pravi i da nelagoda nije bila bezrazložna? Verujem da smo svi prošli kroz ovakve situacije. Taj početni impuls je bio glas naše intuicije ili karme.

Intuicija se odvija automatski i mi ga nismo ni svesni. Intuicija se potvrđuje kada mozak uoči nedoslednost između aktuelnih dešavanja i onih prošlih, ali ovaj pristup ne stiže do svesti. Drugim rečima, znamo o čemu se radi, ali ne znamo kako smo do tog zaključka došli. Kada imamo mnogo iskustva na nekom polju, mozak ima više informacija u arhivi koje procenjuje i upoređuje. U takvim okolnostima intuicija postaje izuzetno pouzdana. Često se intuicija i analitičko razmišljanje posmatraju kao dve kontradiktorne sile, skoro kao da bi trebalo da biramo na koju bismo se pre oslonili. Zapravo, one rade zajedno i u isto vreme. Razlika je u tome što prve nismo svesni i primetićemo je tek nakon dobijenog rezultata. Za intuitivnu spoznaju nisu nam potrebne činjenice, razlozi i proračuni. To je prvi glas, onaj nepogrešivi glas našeg bića koji nas upozorava šta je dobro, a šta ne. Odgovor na svako naše pitanje leži upravo u nama samima. Naše svesno je samo vrh ledenog brega naše podsvesti, kolektivnog nesvesnog i genetskog prenošenja saznanja.

Slično je i sa snovima. Svaku noć mi sanjamo i vrlo često se ne sećamo svojih snova. Međutim, dešava se da sanjamo snove koji nas uvode u potpuno nedoživljene dogadjajem u stvarnosti. Na primer, rađanje deteta, nestanak i smrt bliske osobe, sanjamo da nas neko progoni...U tim snovima, mi vrlo realistično prolazimo kroz doživljaj sreće, tuge, bola ili straha. O čemu je ovde zapravo reč? Ako izuzmemo tumačenje da mi u snovima samo "prerađujemo" dnevna dešavanja, doživljaji u snovima koje u stvarnosti nismo iskusili su naš unutrašnji glas koji nas priprema na vrlo suptilan način na neke i lepe i tužne događaje koji nas očekuju ili nam pokazuje na koji način da se izborimo sa neprijatnostima. Sve to spada u domen tog našeg intuitivnog, podsvesnog, a opet vrlo realnog i nepogrešivog uvida u svet i događajem oko nas. Zato, uvek se sa sigurnošću možemo osloniti na svoju intuiciju, jer nas ona nikada neće izneveriti. Ne zaboravite, intuicija je naše unutrašnje oko kojim vidimo ljude idogađaje nepogrešivom preciznošću.

 

POGLEDAJTE: ZAPANJUJUĆA ISTINA O ASTRALNOJ PROJEKCIJI I LUCIDNIM SNOVIMA

 

Evo 4 načina kako da vam vaša intuicija bude autoritet u životu: Meditirajte i pornađite je. Kada smo pod stresom, ona je uvek zamagljena. Dozvolite sebi da je osetite. Kada se nalazite u situaciji u kojoj trebate da donesete neku odluku, prvo zatvorite oči. Testirajte se zašto odbijate da je prihvatite. Verujte vaša intuicija je u pravu. Što više koristite svoju intuiciju i tako iskusite pozitivne rezultate, to ćete pre ubediti svoj um, jer ćete imati više razloga i dokaza da joj verujete.

Svaki čovjek na našoj planeti ima intuiciju, ali je ona kod nekoga više razvijena. Intuicija ne samo da može da nam pomogne da ne pogrešimo u određenom trenutku, već i da svoj život u potpunosti promenimo!

"Intuicija je sveti poklon, dok je razum verni sluga. Stvorili smo društvo koje veliča slugu i zaboravilo je na poklon". Albert Ajnštajn


Dubravka Ben Khessib

Autor: Dubravka Ben Khessib

Ukoliko želiš da saznaš više o astrologu i tarot tumaču klikni ovde

Da pozoveš Dubravka Ben Khessib klikni

POZOVI

Za sve reklamacije, informacije, sugestije, pohvale i kritike, mozete se obratiti na broj telefona 0112073703 ili putem E-maila office@oneclick.rs

Korisnik dobija uslugu tiumačenja horoskopa, numerološko i tarot tumačenje vazno za posao, ljubav i druge segmente života.
Navedeni sadržaj nije dozvoljen za uzrast ispod 18 godina.
Radno vreme call centra : svaki radni dan 09-17h.
Slanjem poruke na astro sms servis prijavljuješ se na nedeljni horoskop koji izrađuje Dušan Veličković po ceni od 120 dinara sa pdv-om po horoskopu.
Ako ne želiš da dobijaš nedeljni horoskop u sms poruci napiši STOP i pošalji na broj 1298 (cena odjave za MTS je 15,6 dinara, a za VIP i Telenor 3,6 dinara).
Korisnik će biti preplaćen na servis do trenutka odjave sa servisa.
Korisnik slanjem SMS poruke automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge. U svakom trenutku korisnik se besplatno može odjaviti sa servisa besplatnih poruka slanjem ključne reči STOPB na broj 4404. Broj možete pozvati sa fiksnog telefona i mobilnih telefona u MTS i VIP mrežama.
Korisnik nakon pozivanja broja sa dodatnom vrednošću i povezivanja veze biva informisan o ceni koja se jasno saopštava na govornom automatu i ukoliko u toku datog saopštenja pozivalac izvrši prekid veze, tarifiranje usluge neće biti započeto. Korisnik pozivom automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge.
Reklama je objavljena u ime kompanije OneClick Solutions sa sedistem u Beogradu.


Ostavite komentar