Sve što ste želeli da znate o retrogradnom Merkuru

Autor: Milana Đurašinov komentara 0 Retrogradni Mekur

 

Možda ste imali priliku da u nekim trenucima začujete: "Oh, ne - Merkur se ponovo sprema da krene retrogradno!" Ako ne poznajete astrologiju, možda ste se tada upitali o čemu oni to zapravo govore.

Od svih planetarnih aspekata, ovaj fenomen retrogradnog Merkura privlači najviše pažnje čitalaca i sigurno pokreće najviše pitanja. Razlog njihovog interesovanja je svakako to što je ova pojava jedna od retkih koja utiče podjednako na gotovo sve sfere života, a njeni efekti su uvek očigledni. Kada jednom budete počeli da obraćate pažnju na to kako se događaji u vašem životu menjaju tokom ovih faza, ubrzo ćete uvideti koliko je važno da se unapred pripremite za njih.

Praćenje retrogradnih perioda Merkura može vam omogućiti da povećate svoju produktivnost i što je još značajnije, izbegnete bar neke frustracije koje oni mogu izazvati. Pogledajmo pažljivo retrogradni Merkur i šta za vas to konkretno znači.

 

Ove godine imamo tri faze retrogradnog Merkura:

18. februar - 9. mart 2020. u znaku Riba, vodeni znak, završava se u znaku Vodolije.

17. juna - 12. jula 2020. u znaku raka Raka, u vodenom znaku emocija.

13. oktobar - 3. novembar 2020, u vodenom znaku Škorpije, a završava u vazdušnom znaku Vage.


 

Da li se Merkur stvarno kreće unazad?

Merkur se zapravo ne kreće unazad. Ako malo zurite u nebo, videćete da se samo čini kao da se Merkur kreće unazad, baš kao što su to drevni astrolozi doživljavali pre više hiljada godina. Nakon izvesnog vremena - u Merkurovom slučaju, u periodu od tri i po nedelje - planeta će se preusmeriti i ponovo početi da se kreće „napred“.

Pošto je Merkur planeta koja se nalazi najbliže Suncu, njegova orbita je mnogo kraća od Zemljine. Otprilike tri ili četiri puta godišnje, Merkur ubrzava u odnosu na Zemlju i tada doživljavamo retrogradni period Merkura. Ako ste bili u automobilu, a drugi automobil vas je prošao, mogli biste reći da ide brže od vas. Ali ako je usporio, a zatim ste ga prošli, čini se da se taj automobil zapravo kretao unazad. Onda kada drugi automobil ubrza i prođe vas opet, podiže svu prašinu na putu. Kako Merkur ubrzava, to je poput voza koji prolazi pored njega, stvarajući snažan, turbulentan nalet „vetra“ u svom proletu. To su te turbulencije i poremećaji koje Merkur stvara kada svojim retrogradnim delovanjem može uticati na ono što osećamo na Zemlji u našem svakodnevnom životu.

U astrologiji verujemo da postoji jedan univerzalan princip: "Kako je na nebu, tako je i na zemlji" Pod tim podrazumevamo da postoji fraktalni odnos između orbita na nebu i ljudske aktivnosti ovde dole na Zemlji. Ova ideja prožima astrologiju i veoma je dobar princip koji treba imati na umu.

 


POGLEDAJTE: 10 ZANIMLJIVIH ČINJENICA KOJE NISTE ZNALI O ASTROLOGIJI

 

 

Oblasti života kojim upravlja Merkur

Merkur vlada svim vrstama komunikacije, uključujući slušanje, govor, učenje, čitanje, uređivanje, istraživanje, pregovaranje, prodaju i kupovinu. Merkur takođe vlada svim formalnim ugovorima i sporazumima, kao i važnim dokumentima kao što su zapisnici ili izveštaji, sporazumi, akti, ugovori, dozvole, testamenti i tako dalje.

Pod vladavinom ove planete nalaze se sve vrste kodova, uključujući računarske kodove, kao i prevoz, slanje pošte i putovanja. Kada ova planeta krene retrogradno, ove oblasti pokazuju tendenciju da ispadnu ili iskoče iz kontrole.

Zašto se to događa? Kada se planeta kreće retrogradno, astrološki se nalazi u stanju mirovanja ili spavanja. Prema tome, dok Merkur drema, aktivnosti kojima upravlja neće dobro funkcionisati, jer planeta koja ih nadzire nije budna. Tada možete očekivati da dođe do narušavanja poretka svakodnevnog života!


 

Šta bi trebalo, a šta ne bi trebalo da učinite tokom retrogradne faze Merkura?

Nemojte povlačiti neke važne poteze kada je Merkur retrogradan. U toku ovih perioda nećete uspeti da rešite ili dovršite rad na nekom projektu ili važnom zadatku, jer će se ispostaviti da je vrlo teško da se pridržavate plana. Tokom retrogradnog perioda, teško ćete dobiti konačne odgovore i odluke od strane drugih. Čak i ako donesu odluke ili ako vi donesete odluku, ona će biti podložna promenama, naknadno nakon što Merkur krene direktno ili mnogo kasnije.

Retrogradni periodi nisu dobri, na primer, za to da pokrenete magazin, veb-sajt, reklamnu ili političku kampanju ili bilo šta što obuhvata komunikaciju.

Ove se faze takođe smatraju nepovoljnim za pokretanje bilo kakvih novih poduhvata, čak i ako nisu u vezi sa komunikacijama.

Slično tome, retrogradni period nije povoljan za potpisivanje bilo kakvih ugovora ili čak dogovora o njegovom sklapanju. Ne zaključujte ugovore o nekretninama za to vreme niti potpisujte ugovor o iznajmljivanju. Verbalni sporazumi se smatraju istim kao i pisani. Splet okolnosti će biti promenljiv, bez obzira na to šta vam se kaže ili šta mislite.

Ne radi se toliko o tome da su ljudi sa kojima imate posla nužno dvolični. Jednostavno niko ne može u potpunosti predvideti kakvi će uslovi postojati kasnije. Ako započnete novi posao, to neće nužno biti položaj kakav ste mislili da je bio kad ste ga prihvatili. Ako ste menadžer, imaćete poteškoća s izborom pravog kandidata za posao, tako da, ako možete, odložite zapošljavanje bilo koga. Ako tada kupite kuću, kasnije bi se mogli pojaviti problemi koji su za vas bili potpuno neočekivani.

Tokom naredne tri nedelje ćete proveravati sigurnost ideja i osećanja. Biće potrebno da preispitate sve što ste naučili i integrišete nove veštine i znanja. Srce i duša će komunicirati kao jedno, a vaš svet će slušati i sa pažnjom i posvećenošću. Pojačana je želja da se posvetite domu i porodici, negovanju porodičnih odnosa i dece. Biće znatno lakše i vama i bliskima ukoliko definišete svoja osećanja i misli kako biste ih lakše razumeli i prihvatili sebe takvim kakvi ste.

Kao i uvek, ova faza je značajna, jer dozvoljava da zastanemo na čas i osvrnemo se za sobom.


Milana Đurašinov

Autor: Milana Đurašinov

Ukoliko želiš da saznaš više o astrologu i tarot tumaču klikni ovde

Da pozoveš Milana Đurašinov klikni

POZOVI

Za sve reklamacije, informacije, sugestije, pohvale i kritike, mozete se obratiti na broj telefona 0112073703 ili putem E-maila office@oneclick.rs

Korisnik dobija uslugu tiumačenja horoskopa, numerološko i tarot tumačenje vazno za posao, ljubav i druge segmente života.
Navedeni sadržaj nije dozvoljen za uzrast ispod 18 godina.
Radno vreme call centra : svaki radni dan 09-17h.
Slanjem poruke na astro sms servis prijavljuješ se na nedeljni horoskop koji izrađuje Dušan Veličković po ceni od 120 dinara sa pdv-om po horoskopu.
Ako ne želiš da dobijaš nedeljni horoskop u sms poruci napiši STOP i pošalji na broj 1298 (cena odjave za MTS je 15,6 dinara, a za VIP i Telenor 3,6 dinara).
Korisnik će biti preplaćen na servis do trenutka odjave sa servisa.
Korisnik slanjem SMS poruke automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge. U svakom trenutku korisnik se besplatno može odjaviti sa servisa besplatnih poruka slanjem ključne reči STOPB na broj 4404. Broj možete pozvati sa fiksnog telefona i mobilnih telefona u MTS i VIP mrežama.
Korisnik nakon pozivanja broja sa dodatnom vrednošću i povezivanja veze biva informisan o ceni koja se jasno saopštava na govornom automatu i ukoliko u toku datog saopštenja pozivalac izvrši prekid veze, tarifiranje usluge neće biti započeto. Korisnik pozivom automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge.
Reklama je objavljena u ime kompanije OneClick Solutions sa sedistem u Beogradu.


Ostavite komentar