Horarna astrologija - Najbrže rešenje za sve trenutne probleme!

Autor: Astrousluge komentara 0 Horarna astrologija

 

Horarna astrologija je drevna grana horoskopske astrologije u kojoj astrolog pokušava da odgovori na pitanje konstruišući horoskop tačno u trenutku u kojem je primio pitanje i razumeo ga.

Odgovor na horarno pitanje mogao bi biti jednostavan - da ili ne, ali generalno je složeniji i sa uvidom u, na primer, motive ispitivača i ostalih koji su uključeni u temu, kao i opcije koje im stoje na raspolaganju.

Horarna astrologija ima svoj strogi sistem. Položaj i aspekti Meseca su od velikog značaja, a planetarni aspekti kućnih blokova smatraju se važnijim nego u drugim granama astrologije (iako u analizi imaju prednost planetarni vladari dotičnih kuća). Ostali ključni elementi koji se koriste u horarnoj astrologiji uključuju mesečeve čvorove, planetarnu antisciju, fiksne zvezde i arapske aspekte.

Tipično, horarna karta se otvara istog momenta kad je klijent postavio pitanje, na specifičan način. Na primer, pitanje "Gde je moj izgubljeni pas?" predstavljala bi šesta kuća, jer je to kuća koja upravlja malim životinjama (tradicionalno manjim od jarca). Vrh šeste kuće biće u određenom znaku, na primer Vaga. Vagom vlada Venera, pa se Venera smatra signifikatorom izgubljenog psa koja će dati tragove lokaciji životinje. Horarna astrologija je pogodna za situacije i predikcije, ali nije pogodna za dobijanje detalja, na primer - adrese, imena i tako dalje.

Kuće igraju važniju ulogu u horarnoj astrologiji nego u drugim granama astrologije, međutim, značenje svih 12 kuća u horarnoj astrologiji i dalje je isto kao u ostalim astrološkim granama. Razumevanje ispravne kuće za kontekst pitanja najvažnije je za pravilno tumačenje horarnog pitanja. Svako pitanje se može dodeliti kućama horoskopa i na osnovu te kuće i njenog vladara se dobija tražena informacija. Koja god planeta da vlada znakom na vrhu kuće, odgovara na pitanje. Takođe, kontekst horarnog horoskopa često određuje kuću. Na primer, ako je reč o pitanjima koja se odnose na karijeru, biće doveden vladar 10. kuće, prirodne kuće karijere i posla.

 

POGLEDAJTE: 10 ZANIMLJIVIH ČINJENICA KOJE NISTE ZNALI O ASTROLOGIJI

 

Sledi kratka, neiscrpna lista mogućih otvaranja sa kućama:

 

Prva kuća

Prva kuća odnosi se na pitanja, odnosno na osobu koja postavlja pitanje, njen fizički izgled (na primer boja kose i tela) ili temperament i mentalno stanje.

Druga kuća

Druga kuća odnosi se na finansije, bogatstvo i opšti materijalni i finansijski imetak, odnosno pokretni imetak, za razliku od nepokretne imovine (svaka lična stvar i nepokretni imetak kao što je kuća spada u četvrtu kuću). Takođe, predstavljaju je saveznici ili podrška klijenta, na primer, advokat u sudskim sporovima. Pitanja o vrednosti vlasništva bila bi druga kuća, pa na primer kupovina i prodaja automobila su druga kuća (ne treća).

Treća kuća

Treću kuću predstavljaju braća, sestre i komšije. Svaka opšta briga rodbine može se smatrati trećom kućom. Takođe, tu su i komunikacije i ugovori, opši dolasci i odlasci i kratka putovanja, pisma, e-mailovi i papirologija. Automobili mogu biti druga ili treća kuća, zavisno od konteksta pitanja, na primer, trećoj kući pripada vrednost automobila. Treća kuća predstavlja i niže obrazovanje kao što su osnovna i srednja škola.

Četvrta kuća

Četvrta kuća predstavlja roditelje i nepokretni imetak, za razliku od pokretnih stvari, npr. kuća, bašta, voćnjak. Takođe, četvrtu kuću predstavljaju rudnici, nafta, zakopano blago i sve što dolazi iz "utrobe zemlje".

Peta kuća

Petu kuću predstavljaju deca, ljubav, romansa, seks, zadovoljstvo i rekreacija, kockanje, nagađanja, prepirke i igre. Bilo koje mesto koje pruža užitke ili zabavu, uključujući restorane, klubove, barove i muzičke prostore, može se naći u ovoj kući.

Šesta kuća

Česta kuća predstavlja bolest. Pored toga, ovde se mogu naći zaposleni koji rade za osobu kojoj se radi horoskop, od zaposlenih u firmi do bilo koga ko je angažovan od strane te osobe (vodoinstalater, električar). U šestoj kući nalazi se i radno okruženje ili ljudi sa kojima se sarađuje u nekom sporazumu. Takođe, šesta kuća je zadužena za kućne ljubimce i male životinje, koje se tradicionalno smatraju manjim od jarca (veće životinje su dvanaesta kuća).

Sedma kuća

Sedma kuća je kuća braka i partnerstava (poslovnih i ličnih), ali i otvorenih i svesnih neprijatelja. Ako nijedna druga kuća nije dovoljna, sedma kuća predstavlja se kao "bilo koja stara osoba".

Osma kuća

Osma kuća predstavlja smrt, strahove i anksioznost. Takođe, osma kuća se uobičajeno koristi za "kuću novca drugih ljudi".

Deveta kuća

Deveta kuća je putovanje na duže relacije ili u nepoznate i egzotične lokacije. Takođe, deveta kuća su univerziteti i studenti bilo kog visokog obrazovanja poput lekara, pravnika, sveštenika i astrologa. U ovoj kući mogu se naći i vizije, snovi i religija, kao i crkva i filozofija, hodočašća ili putovanja iz duhovnih i verskih razloga.

Deseta kuća

Desetu kuću predstavljaju karijera i autoritet. Autoriteti su najčešće šefovi država, vlade i sudovi. Takođe, deseta kuća se obično koristi da označi imovinu koja pripada partneru ili protivniku.

Jedanaesta kuća

Jedanaesta kuća su prijateljstva ili grupe, kako je i poznaje većina ljudi. Takođe, jedanaesta kuća predstavlja želje, nade i težnje. Smatra se kućom 'dobre sreće'. 

Dvanaesta kuća

Dvanaesta kuća predstavlja tajne, skrivene motive i neprijatelje i bilo koji oblik nevoljnog ropstva ili zatočeništva. U ovu kuću spadaju i manastiri, bili dobrovoljni i verski. Takođe, u njoj se vidi i prisustvo magije, ukoliko je osoba pod uticajem neke magije.

 

Kuće mogu dobiti dodatni smisao dodatnim tehnikama. Ako znate da se četvrta kuća odnosi na oca i da se treća kuća odnosi na braću i sestre, možete da biste dobili očevu sestru uzeti treću kuću (braću i sestre) iz četvrte kuće (oca), drugim rečima - brojeći tri kuće od četvrte. Na ovaj način, šesta kuća (treća od četvrte), pored prirodnog značenja, može se koristiti i za bilo koju braću i sestre od oca. U horarnom pitanju o, na primer, vašoj tetki ili ujaku, imalo bi smisla uraditi broj izvedenim kućama, za razliku od normalnih radikalnih kuća. Ako sumnjate da li četvrta ili deseta kuća predstavljaju oca, možete postaviti horarno pitanje: Koja kuća predstavlja oca ? Pogledajte pažljivo Mesec (ko-signifikator Vas), prvi (Vi), četvrti i deseti vladarski dom - oni će dati odgovor.

Osnovno tumačenje za horarnu astrologiju je koncept planetarnog dostojanstva i recepcije. Dostojanstvo dolazi u dva oblika, suštinskom i slučajnom. Dostojanstvo se odnosi na kvalitet planete u određenom stepenu Zodijaka i njegovu sposobnost da izrazi svoju istinsku / dobru prirodu. Na primer, nacrtan je horoskop i Mars je u Škorpiji. Koristeći tradicionalna vladanja, Mars je ovde u svom sopstvenom znaku, tako da se smatra suštinski jakim; dobro vođen Mars. Mars u Biku, s druge strane, ima štetu, pa je u osnovi slab. U horarnom pitanju gde je Mars signifikator, Marsovo suštinsko dostojanstvo ukazuje na odgovor na horarno pitanje.

Slučajno dostojanstvo odnosi se na to kako se planeta „našla“u trenutku pitanja. Kao primer, uzmite u obzir izgubljeni dragoceni prsten. Njegovo svojstveno stanje je da je vredan i tako ima mnogo suštinskog dostojanstva. Međutim, njegovo trenutno stanje je da je izgubljen i da ima malo slučajnog dostojanstva. Značaj za prsten u ovom horaru može biti, na primer, Venera u Biku (dobro suštinsko dostojanstvo), ali ukoliko je retrogradna i izgarana, slučajno je oslabljena.

Međutim, neki počasni astrolozi smatraju retrogradni signifikator dobrim znakom da će se objekt vratiti ili pronaći. Ovo je naročito tačno ako signifikator klijenta i ispitivani ispituju jedan drugog. Na primer, trigon bi značio da se on nalazi relativno lako, dok opozicija može značiti da će se naći, ali da to neko ne želi. U gornjem slučaju, prsten se može naći, ali u lošem stanju. Ako se ovo pitanje odnosi na nestalu osobu, osoba će se naći, ali u vrlo lošem stanju.

Prijem se odnosi na to kako svaka planeta u horarnoj tabeli pitanja „vidi“ ili „prima“ jednu drugu, bilo povoljno, nepovoljno ili negde između.



Za sve reklamacije, informacije, sugestije, pohvale i kritike, mozete se obratiti na broj telefona 0112073703 ili putem E-maila office@oneclick.rs

Korisnik dobija uslugu tiumačenja horoskopa, numerološko i tarot tumačenje vazno za posao, ljubav i druge segmente života.
Navedeni sadržaj nije dozvoljen za uzrast ispod 18 godina.
Radno vreme call centra : svaki radni dan 09-17h.
Slanjem poruke na astro sms servis prijavljuješ se na nedeljni horoskop koji izrađuje Dušan Veličković po ceni od 120 dinara sa pdv-om po horoskopu.
Ako ne želiš da dobijaš nedeljni horoskop u sms poruci napiši STOP i pošalji na broj 1298 (cena odjave za MTS je 15,6 dinara, a za VIP i Telenor 3,6 dinara).
Korisnik će biti preplaćen na servis do trenutka odjave sa servisa.
Korisnik slanjem SMS poruke automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge. U svakom trenutku korisnik se besplatno može odjaviti sa servisa besplatnih poruka slanjem ključne reči STOPB na broj 4404. Broj možete pozvati sa fiksnog telefona i mobilnih telefona u MTS i VIP mrežama.
Korisnik nakon pozivanja broja sa dodatnom vrednošću i povezivanja veze biva informisan o ceni koja se jasno saopštava na govornom automatu i ukoliko u toku datog saopštenja pozivalac izvrši prekid veze, tarifiranje usluge neće biti započeto. Korisnik pozivom automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge.
Reklama je objavljena u ime kompanije OneClick Solutions sa sedistem u Beogradu.


Ostavite komentar